Přeskočit na obsah

Jak vybrat kurz angličtiny a co dělat, když není čas?

  • od
Jak vybrat kurz angličtiny - Bog post - Ads cover CZ

Jazykové kurzy jsou obecně poměrně drahá a časově náročná záležitost. Jenže ne každý kurz stojí za vynaloženou investici a čas, a ne každý splní vaše očekávání. Jak vybrat vhodný kurz angličtiny, kde najdete perfektní doučování a jaké webové stránky vám pomohou s výukou anglického jazyka? Pojďme se na to podívat.

Jak a kde vybrat doučování angličtiny

Anglický jazyk vládne světu. Doučovaní angličtiny patří mezi nejpoptávanější doučování vůbec. Jenže najít vhodného lektora není nic snadného. Ti dobří mívají obsazeno, ti horší žáka nic moc nenaučí, protože buď začínají, nebo nevědí, jak předat své znalosti někomu dalšímu. Doučování angličtiny nabízí například internetový portál www.naucim.cz. Lektoři jsou zde přehledně vyvedeni v seznamu, ve kterém uvidíte jejich praxi, dojezdovou a domovskou lokalitu, a také hodinovou sazbu. Za jednu hodinu angličtiny zprostředkovanou skrze tento portál zaplatíte okolo 200 Kč až 400 Kč. Doučování anglického jazyka najdete také na internetovém portále www.domelie.cz, který se zaměřuje primárně na sousedskou výpomoc. Za lektora si můžete vybrat kvalifikovanou osobu ze svého okolí. To vám dává výhodu v tom, že nemusíte jezdit přes celé město a s lektorem se domluvíte na schůzce ve vašem místě bydliště. Časová dotace na výuku angličtiny nebude tak vysoká, protože nebudete cestovat přes celé město. Ceny se odvíjí od aktuální nabídky doučování a pohybují se od 100 Kč do 400 Kč za hodinu. Záleží na lokalitě, zkušenostech lektora, typu výuky (individuální nebo skupinová) a jazykové úrovni.

Jaký kurz angličtiny je pro vás ten pravý?

Na internetu najdete nepřeberné množství jazykových kurzů. Jenže jaký vybrat? Dobrá jazyková škola nabízí zkušební, nebo chcete-li ukázkovou, hodinu zdarma. Ta vám poslouží k tomu, abyste si zkusili, jestli je tento typ výuky anglického jazyka pro vás skutečně tím pravým. Pro správný výběr kurzu je důležité znát svou jazykovou úroveň. Školy nabízejí buď vstupní konverzaci, kde prověří vaši znalost jazyka a doporučí vám vhodnou úroveň kurzu, nebo můžete zkusit písemný test, na kterém zhodnotí vaši úroveň gramatiky. Proč takové vstupní pohovory a testy absolvovat? Způsob výběru kurzu je samozřejmě na vás. Když zkusíte vstupní test, budete vědět, na čem jste, na jaké jazykové úrovni nebudete v látce plavat a naopak, kde byste se mohli nudit. Můžete zvolit speciální kurzy, které se zaměřují na anglickou konverzaci, anglickou gramatiku, angličtinu pro začátečníky nebo třeba na business english, obchodní angličtinu. Délka kurzu bývá 10 až 13 týdnů, a odvíjí se od toho, jak to má daná jazyková škola nastaveno. Kurzy se pořádají od září do prosince a od ledna do června, nebo je výuka rozdělena na trimestry. Přes léto můžete chodit na speciální letní jazykové kurzy.

Jak často na kurz docházet a jaká by měla být délka vyučovací hodiny?

Jste-li student a chcete si zdokonalit angličtinu, můžete navštěvovat denní intenzivní jazykový kurz. Na intenzivním kurzu si jazyk více osvojíte. Chcete se zdokonalit na profesionální úroveň? Podívejte se na nabídku zahraničních jazykových kurzů angličtiny. Zde bude výuka probíhat velmi intenzivně a jako bonus budete používat angličtinu ve volném čase. A co když na tohle nemáte čas? V České republice můžete docházet na kurz anglického jazyka do jazykové školy jednou nebo dvakrát týdně na 60 až 90 minut. Časově nejúspornější možnost představuje domácí doučování, při kterém jezdí kvalifikovaný lektor k vám domů. Takové doučování vás bude stát čistého času právě hodinu až hodinu a půl. Nemusíte počítat čas strávený cestováním po městě či čekáním na volnou třídu.

Jaký je rozdíl mezi individuální výukou a jazykovým kurzem?

Rozdílů je celá řada. V případě individuální výuky přijede lektor k vám domů a věnuje se pouze vám. Můžete se naučit jazyk rychleji a lépe. Ceny se různí a záleží na kvalifikaci lektora, jeho odbornosti a časové kapacitě. Jak již bylo zmíněno v úvodu článku, může být cena 200 Kč za 60 minut, stejně jako můžete zaplatit dvojnásobek, 400 Kč. Cena jazykového kurzu se odvíjí od zaměření kurzu, počtu lekcí a jejich délky (60 až 90 minut). Prakticky nic jiného u jazykové školy nehraje roli. Do jednoho kurzu budete zapsání s ostatními studenty, přičemž počet žáků je předem omezen a na hodinu dochází maximálně 12 až 14 studentů. Cena za 60 minut výuky anglického jazyka se pohybuje od 200 Kč do 300 Kč. Mezi velké nevýhody patří fakt, že musíte být každý týden ve smluvenou dobu na daném místě.

Angličtina online a možnosti pro samouky

Jak a kde vybrat doučování angličtiny - Domelie.cz

Pokud do kurzu docházet nechcete, můžete využít nabídky angličtiny online. Při tomto způsobu výuky konverzujete s lektorem po Skype nebo po chatu. Zkrátka moderní doba si žádá moderní přístup. Takové kurzy nabízí buď vybrané jazykové školy, nebo se můžete individuálně domluvit s lektorem, který soukromě doučuje. Jestli ani to pro vás není to pravé, můžete se učit úplně sami. V knihkupectví prodávají knihy pro samouky nebo můžete využít internetové portály, které se specializují na výuku angličtiny zcela zdarma. Mezi ty nejlepší patří například www.helpforenglish.cz. Zde najdete vysvětlení gramatiky, zajímavé články v angličtině, překlady vět, a také můžete napsat lektorovi, který vám poradí s gramatikou, případně vysvětlí nějakou jazykovou anomálii. Tomuto tématu se podrobně věnoval recenzní portál Testado.cz, který vybral nejlepší online kurzy angličtiny roku 2019. Obsáhlý článek vám také prozradí užitečné rady a tipy, jak vybrat kurz angličtiny pro samouky.

Co dělat, když nemáte na nic čas

Nemáte vůli na to, abyste se učili angličtinu sami doma? Vyskúšejte doučování

Chtěli byste se naučit dobře anglicky, ale nemáte čas docházet do jazykové školy a ani nemáte vůli na to, abyste se angličtinu sami doma učili? Nebojte se, nejste v tom sami. Podobný problém řeší stovky pracujících lidí. Na www.domelie.cz můžete z pohodlí domova zadat poptávku na lektora angličtiny, který přijede k vám domů, když se vám to bude hodit, a doučí vás vše potřebné. To má výhodu v tom, že ušetříte čas a nemusíte jezdit do jazykové školy. Jak na to? Vytvořte si profil na Domelie.cz a začněte s hledáním lektora. Základní členství je zdarma. A jestli tápete, jak vybrat doučování tak, abyste nevyhodili peníze, mrkněte se do článku, který vám s výběrem lektora i vhodné formy doučování poradí.