Přeskočit na obsah

Proč hodnotit a žádat o hodnocení za výpomoc v domácnosti?

Domelie: Proč hodnotiť a žádat o hodnocení

Ať už si vybíráte hotel na dovolenou nebo nakupujete vysavač přes internet, spoléháte na hvězdičkový systém hodnocení. Stejně spolehlivá je Domelie.

Bodový systém hodnocení je vděčný nástroj, který vám zcela intuitivně poskytne informaci o tom, jak byli jiní zákazníci spokojeni s daným produktem či službou. Chceme, aby se stejně intuitivně dalo vybrat i z pomocníků na Domelii, proto v jejich profilech funguje bodovací systém. Počet hvězdiček u profilů na Domelie.cz vyjadřuje průměr z hodnocení získaných od předchozích klientů, kteří se rozhodli nechat pomocníkovi svůj posudek vykonané práce.

Zároveň na Domelie.cz funguje také řazení profilů podle jejich kvality. Kvalitu počítá složitý algoritmus, který zohledňuje hvězdičkové hodnocení pomocníka i to, zda své klienty po provedené práci vůbec žádá o reference, ale v úvahu bere množství dalších parametrů. I proto je na Domelie.cz důležité žádat hodnocení a ochotně je po spolupráci dát.

4 dobré důvody, proč hodnotit a žádat o hodnocení za provedené služby

1. Reference

Doporučení od klienta, který služby využil, může člověku na hlídání dětí, úklid, doučování či opatrování seniorů pomoct k další spolupráci.

2. Zpětná vazba

Upřímné hodnocení poodhalí pomocníkovi slabší stránky jeho práce, aby je mohl zlepšit. Tak hodnocení pomáhá zlepšovat celkovou kvalitu služeb na Domelii.

3. Komunita

Hodnocení pomocníka pomáhá ostatním klientům, rodinám a agenturám snadněji si vybrat kvalitní pomoc do domácnosti bez rizika, že najímají „zajíce v pytli“.

4. Motivace

Každý hodnotitel jde příkladem ostatním, kteří využívají služeb v domácnosti přes Domelie.cz. Motivuje je tak k tomu, aby také zanechali své hodnocení, což v konečném důsledku pomůže jemu samotnému v budoucnosti.

Výpomoc v domácnosti v oblastech jako doučování, uklízení, hlídání dětípéče o seniory či kutilství je služba, která musí dodržovat jisté profesionální i etické zásady. Věříme, že právě systém hodnocení a zpětné vazby je kontrolním orgánem, který všem uživatelům Domelie – pomocníkům, domácnostem i firmám – usnadní výběr i vzájemnou spolupráci přes Domelie.cz. Děkujeme vám, že tyto zásady pomáháte dodržovat – tím, že hodnotíte, nebo o hodnocení žádáte.