Přeskočit na obsah

Doučovatelka Kristína: Na Domelii jsem získala tolik klientů, až jsem zrušila profil

  • od
Domelie: O doučovatele je obrovský zájem

Najít dobrého doučovatele je jako objevit jehlu v kupce sena. Proč je to tak náročné, to nám prozradila doučovatelka, o kterou je mimořádný zájem.

Začátek školního roku v rodinách se školou povinnými dětmi charakterizuje obzvláště zvědavé objevování nového učiva. Co však v případě, že se z nového předmětu nebo těžší úrovně učiva stává strašák, se kterým si děti ani rodiče neumí poradit? Tehdy je nejlepší nechat to na někom povolanějším a zavolat si na pomoc doučovatele. Pouze dobrý doučovatel může změnit způsob, jakým školák vnímá učivo, s nímž má těžkosti. A i když možná z obávaného předmětu neudělá oblíbený, změnou přístupu se mu aspoň podaří zajistit, že dítě nebude mít z návštěvy školy stres. Ideálním místem, kde šikovného člověka na doučování najít a rovnou vidět reference na jeho předcházející práci, je Domelie. Ani tady však výběr není nekonečný.

ČTĚTE TAKÉ: Jak si vybrat doučování bez rizika, že vyhodíte peníze oknem

Doučovatelé jsou na roztrhání

Kristína má 26 let a jako doučovatelka si vydělává v Bratislavě. „Nejdříve jsem svoje nabídky inzerovala na jiných internetových portálech, avšak velmi brzy jsem zjistila, že je to neefektivní,“ začíná své vyprávění. „Hledala jsem jiné alternativy a portál Domelie mi byl velmi sympatický. Právě prostřednictvím tohoto portálu jsem si vždy našla velmi dobré klienty.“ Profil na portále si založila v roce 2012, jako studentka však ještě neměla odvahu doučovat, nejdříve hlídala děti a uklízela domácnosti. Když získala diplom, rozhodla se přivydělávat si i doučováním jazyka. “Musím přiznat, že začátky byly velmi komplikované, protože dlouho jsem měla jen dva klienty,“ vzpomíná na doučovatelské začátky.

„O něco později, když jsem chtěla získat více klientů, jsem si uvědomila, jak důležitý je můj profil. Takže jsem si doma sedla k počítači a poctivě jsem si vypracovala profil, který by mě reprezentoval.“ Kristína najednou dostávala mnohem více nabídek na doučování než předtím. Právě díky takto vypracovanému profilu ji oslovila i produktová manažérka Domelie Zuzana Dravecká Moussa, která hledala doučování pro děti. Kristína k nim chodí dodnes, její profil na portále Domelii však už nenajdete. Proč? Jednoduše dospěla do bodu, kdy zveřejnění profilu už musela zrušit, protože nové klienty byla nucena odmítat. Díky Domelii se jí podařilo získat tolik klientů na pravidelné doučování, že kalendář má vyplněný do poslední možné hodiny.

Kdy začít s doučováním? Hned

Kristína potvrzuje, že největší zájem o doučování bývá na začátku školního roku, a potom před uzavíráním známek nebo zkouškami. Tyto vrcholy sezóny jsou signálem, že s doučováním není třeba vyčkávat – ať už ho potřebujete, nebo přemýšlíte o tom, že byste ho nabízeli. Pokud doučovatele pro sebe či svoje dítě sháníte, nikdy není příliš brzy začít s hledáním. Zvýšíte tak šanci, že najdete šikovného učitele dřív, než jeho čas obsadí jiný žák. A čím dřív se společným studiem začnete, tím lepších výsledků díky dlouhodobé přípravě dosáhnete. No a pokud pomoc s doučováním chcete poskytovat, právě v obdobích největšího zájmu o tyto služby si nejsnáze najdete klienty. Zkuste na to využít portál Domelie.cz, který klienty i pomocníky prověřuje a dohlíží na jejich oboustrannou spokojenost, vytvořte si profil co nejdříve.

Štítky: