Přeskočit na obsah

5 tipů, jak na poslední chvíli vyčarujete kouzelné Vánoce

  • od
Domelie: Vánoce na poslední chvíli

Když do Vánoc zbývá jen pár dní, stačí se inspirovat těmito pěti praktickými triky, jak si doma na poslední chvíli můžete vykouzlit levné a bezpečné Vánoce.

I vy jste si s hrůzou uvědomili, že do Vánoc zbývá méně než 10 dní? I když nás vánoční reklamy pronásledují už od září, tak pokud jste jako drtivá většina vytížených Čechů, určitě jste si vánoční přípravy nechali až na poslední chvíli.

Ale víte, co si o této „časové tísni“ myslím já? Že čím méně času do Vánoc zbývá, tím se všechno vyřeší rychleji! Jen je třeba znát několik praktických triků, které vám ušetří stres při předvánočním shonu a pomohou vám užít si poklidné svátky až do Nového roku.

1. Bezbolestný vánoční úklid

Miluji předvánoční období a nevadí mi ani dlouhé večery strávené pečením vánočního cukroví. Co mě však dokáže o vánoční náladu připravit, to je vánoční úklid. V uplynulém roce se mi podařilo vytvořit celkem dobrý systém efektivního úklidu, který nezatíží peněženku, netrvá věčně a nepřipraví člověka o veškerou energii. Myslím, že právě před Vánoci je ideální doba na to vyzkoušet 3 bezpečné rady, jak při úklidu ušetřit čas, peníze i svoje zdraví.

2. Praktické dárky na poslední chvíli

Znáte ten zvláštní pocit, kdy vám někdo v dobré víře věnuje dárek, který ale vůbec neužijete? Všichni chceme dostávat hlavně praktické dary, a proto bychom rádi podobnými dárky i obdarovávali. Co ale dělat v případě, kdy chybí inspirace anebo nevíte, co by se obdarované osobě mohlo líbit? Nebojte se, není nutné trávit hodiny v nákupních centrech ani zachraňovat situaci dárky z benzínové pumpy. Inspirujte se ověřeným dárkem od Domelie, kterým se mi už nejednou podařilo mé blízké příjemně překvapit.

 3. Tradiční vánoční zvyky

Rádi byste si tyto Vánoce na poslední chvíli okořenili i něčím jiným než vánoční vůní skořice? Nebojte se, nemyslím tím nic pikantního, jen tu mám jeden užitečný tip, jak si zpříjemnit vánoční atmosféru. Stačí do vánočních příprav zařadit jeden vánoční zvyk, který vy ani vaši blízcí ještě neznáte. Klidně si vymyslete nějaký vlastní – v průběhu let se z něj stane příjemná rodinná vánoční tradice, případně vsaďte na osvědčenou klasiku a vyberte si některý z nejoblíbenějších vánočních zvyků z českých domácností.

4. Zážitkové vánoční prázdniny

Jistě mi dáte za pravdu, že Vánoce v přítomnosti dětí jsou ještě kouzelnější než obyčejně. Pokud však máte v rodině děti, určitě víte i to, že po pár dnech zimních prázdnin to s nimi může být k nevydržení. Pokud budete doma s dětmi, vyžeňte je alespoň na chvíli od vánočních pohádek a stravte s nimi zimní večery efektivně, například si spolu zahrajte jednu ze zapomenutých her vašeho dětství. A pokud počasí bude přát zimní lyžovačce, vyrazte společně na hory. A kdyby třeba při pečení cukroví nebo úklidu zlobily, nezapomeňte, že chůvy pracují i o Vánocích.

5. Bezpečná silvestrovská oslava

Pro někoho je konec roku den jako každý jiný, já si však silvestrovskou noc mimořádně užívám! Ať už oslavy příchodu nového roku probíhají doma s rodinou, s přáteli na horách nebo se sklenkou šampaňského na společenském večírku, atmosféru vždy dotvářejí i prskavky, petardy a rachejtle. Také to máte rádi? Při manipulaci s ohňostroji ale hrozí rizika, na která byste si měli dávat pozor. Abyste se jim vyhnuli, přečtěte si 5 bezpečnostních zásad pro práci s pyrotechnikou.