Přeskočit na obsah

Zlepšete klima vašeho interiéru. Jak na to?

Ať už bydlíte v domě nebo bytě, můžete se setkat s mnoha negativy, které mohou přinášet třeba různá roční období, stejně jako aktuální stav celého objektu. Začneme-li největším problémem posledních let, je jím nedostatečná izolace. Ta je problémem hlavně v zimě, kdy se v některých domácnostech nemusí ani podařit vytopit interiér na přijatelnou hodnotu. Pokud je to i váš případ, máme pro vás dobrý tip. Jsou jím levná plastová okna od Udosk.sk. Právě okny uniká největší množství vašeho tepla. Protože je léto, je ideální čas na výměnu. Následující zimu už budete mít jistotu, že ji přečkáte v příjemném teple. Navíc ušetříte i nemalé finanční prostředky, jelikož zkrátka protopíte méně.

Jak vyzrát na horko v létě?

Co dělat v zimě, a jaké jsou největší komplikace, již víme. Podívejme se ale i na období letní. Zde má naopak stále více a více lidí problémy s nadměrným ohříváním svého interiéru. Pokud nemáte a neplánujete klimatizaci, podívejte se na několik našich tipů. V první řadě je to pravidelné a dostatečné větrání. To je dobré realizovat ráno, ještě než vyjde slunce. Jakmile se tak stane, je třeba zastavit jeho průnik do interiéru. Objednejte si rolety, které jsou pro tento účel nejlepší volbou. Dále je dobré pobývat v chladnějších místnostech, stejně jako je dobré vytvořit dostatečný průvan. I díky němu může dojít k jednoduchému ochlazování.

Jak na nekvalitní vzduch?

Může to být třeba vzduch suchý spojený s novými byty, stejně jako velká vlhkost spojená se staršími stavbami. Obojí může znamenat problémy, související třeba s:

  • Naší dýchací soustavou
  • Náchylností na různé nemoci
  • Nekvalitním spánkem

V obou případech si můžeme sice pomoci produkty, jako jsou čističky, vysoušeče, nebo zvlhčovače vzduchu. Opět ale může pomoci i něco běžnějšího, jako jsou nová okna. V čem konkrétně? Třeba proto, že díky možnosti jejich otevření na běžnou nebo na mikroventilaci budeme mít jistotu neustálého přísunu čerstvého vzduchu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *