Přeskočit na obsah

Zdenka: Matematika a čeština už nejsou strašákem

Zdenka se se svou 9-letou dcerkou Karolínkou učila každý den i dvě hodiny denně. A to nejen přes týden, nepolevili ani o víkendech. S matematikou a slovenštinou, které školačku Karolínku nejvíce trápily, si však nevěděli rady. Výsledky se ani po hodinách úmorného učení nezlepšily, ak tomu byly obě – ​​máma i dcera – ze všeho unavené.

Zdenka však náhodou potkala svou dávnou spolužačku, které se postěžovala na Karolínkine problémy s předměty, které neřešilo ani jejich několikahodinové společné „drcení“ doma po škole. Tehdy se poprvé doslechla o portálu Domelia.sk. Spolužačka jí doporučila Domel, kterou před časem sama využila. Když se Zdenka dozvěděla, že tu najde kvalitních doučovateľov přímo z jejího města, neváhala a rozhodla se vyzkoušet Domel také.

Jak vypadalo tvé hledání doučovateľa na Domelii? Jaké si měla kritéria při hledání?
Spolužačka mi vysvětlila, jak to na Domelii funguje. Na stránce jsem si nejprve prohlédla profily lidí nabízejících doučování v mém městě. Moje představa byla, aby měla doučovateľka pedagogické vzdělání a také praxi s dětmi, které mají problém s učením. Hledala jsem paní, která bude trpělivá a která bude docházet za dcerou k nám domů. Jakmile jsem našla pár vhodných doučovateľov, stačilo se zaregistrovat a zaplatit členství (vyšlo mě jen 9 eur), abych se s doučovateľmi mohla přímo zkontaktovat.

Jak rychle se ti podařilo najít doučovateľa na Domelii?
Ideální adeptku se mi podařilo najít asi po dvou týdnech hledání na stránce. Jelikož měla zveřejněnou i fotografii, moje důvěra v ni se zvýšila. Byla mi velmi sympatická, měla za sebou bohatou praxi a navíc působila na škole jako speciální pedagog, což bylo velké plus.

Po zkontaktování jsme si dohodli schůzku mimo dům. Na setkání jsem vzala i Karolínku, abych zjistila, jak bude reagovat a zda ji přijme. Naštěstí si už hned na prvním setkání padli do oka a našli společnou řeč, čemu jsem se opravdu potěšila. Dohodli jsme se na podrobnostech, v které dny k nám bude chodit a jak bude doučování probíhat.

Po určité době si Karolínka k paní doučovateľke vytvořila velmi blízký, řekla bych až kamarádský vztah. Doučovateľka totiž byla velmi příjemná, měla trpělivost, samotné doučování začalo výslechem si dceřiných příběhů ze školy, taktéž i vtipů, které se naučila. Teprve pak začalo doučování. S doučovateľkou udržovali kontakt dokonce i přes prázdniny, často si vyměňovali zprávy.

Jak to vypadá s tvojí školačkou dnes?
Nevěřila jsem, že by Karolínka někdy mohla mít češtinu a matematiku opravdu ráda. Ale je to tak. Tyto předměty již pro nás nejsou noční můrou a konečně obě spíme dobře. 🙂 Byla jsem spokojená is stužkovací vysvědčením. Vidím, že doučování má smysl, protože známky se od doučování vylepšili.

Mrzí mě však, že tato naše paní doučovateľka už pro nová pracovní povinnosti nestíhá doučovat Karolínku v tomto školním roce. I proto si už teď na Domelii průběžně prohlížím profily doučovateľov. Zvažuji také zveřejnit vlastní inzerát s mými preferencemi, protože je to v ceně členství. Jsem si ale jistá, že na portálu Domelia.sk opět najdu kvalitní a spolehlivou paní, která pomůže Karolinka k lepším známkám.