Přeskočit na obsah

Zařizujeme pokojíček pro…

Máte doma batole anebo malého školáka? Ať už budete zařizovat pokoj pro dítě jakéhokoliv věku, budete si klást podobné otázky. Poradíme vám, jak poznat kvalitní nábytek a jak zařídit pokojíček pro dítko v každém věku.

foto1_ondalekZařizujeme dětský pokoj pro…

  • Kojence.Zařídit pokojíček pro kojence je nejsnadnější. Nejčastěji bude spát s vámi v posteli a bude mu jedno, zda má na zdi poličku anebo ne. Rozhodně se ale neobejdete bez dvou kusů nábytku – bez dětské postýlky a bez přebalovacího pultu.
  • Batole. Jakmile se děťátko naučí lézt, začne zkoumat okolí, a proto je nezbytně nutné zabezpečit vše v jeho dosahu. Zabezpečte ostré hrany, zásuvky, šuplíky i skříně. Do pokojíčku stačí umístit plastové boxy na ukládání hraček (které stejně nikdy nebudou uklizené) a dětskou postýlku.
  • Předškoláka. Předškoláci jsou akční a kreativní. Neustále hledají cesty, jak se vyřádit i vyjádřit. Vyhraďte mu proto prostor, kde může malovat a tvořit.
  • Školáka.Přišel čas pořídit pořádný pracovní stůl a pohodlnou židli. Mějte ale na paměti, že váš školák ještě dlouho poroste. Proto se poohlédněte po vybavení, které nabízí výškovou úpravu.

Jak poznat opravdu kvalitní nábytek?

Až budete vybírat nábytek do dětského pokoje, všímejte si především následujících vlastností:

  • Z jakého je materiálu? Jako ideální materiál dětského nábytku se ověřilo dřevo. Je příjemné na omak a na pohled zútulní každou místnost. Nemusíte se bát ani jiných přírodních materiálů.
  • Jak vypadá zpracování? Samotné zpracování je ještě důležitější než samotný materiál. Dbejte na kvalitu a pečlivě zkontrolujte, zda nikde nepřečuhují šrouby a především zda nemá žádné ostré hrany a rohy. Zkontrolujte také stabilitu.
  • Jak dlouho vám vydrží? Neinvestujte zbytečně do nábytku, který bude za dva roky zbytečný. Vyberte si takové kusy, pro které najdete uplatnění i po letech.
  • Jakou zvolit barvu? Nábytek pro děti seženete v mnoha výrazných barvičkách, které zaujmou na první pohled. Dejte ale raději přednost neutrálním odstínům. Pokud toužíte po jasných barvách, můžete je použít na dekoracích a doplňcích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *