Přeskočit na obsah

Jak o Vánocích nepřibrat: Tipy na cukroví, štědrovečerní večeři i cvičení

  • od
Vanoce2 - Blog - Domelie.cz

Bojíte se, že po Vánocích nezapnete kalhoty? Připravili jsme pro vás tipy na to, jak připravit dietnější štědrovečerní večeři nebo snadné a nízkokalorické vánoční cukroví. A jestli máte předsevzetí do nového roku shodit nějaké to kilo, tak na to máme také recept.

Zdravé mlsání i přes vánoční svátky

Jestli nechcete o klasickém vánočním cukroví ani slyšet, pusťte se do vytvoření zdravé nepečené varianty vánočních sójových špalíčků nebo kokosových kuliček. Recepty jsou snadné, zvládne je i začátečník. Neobsahují příliš cukru a příprava zabere jen chvilku.

 

Recepty na nepečené cukroví

Na nepečené cukroví budete potřebovat mixér, mísu, ve které bude hmota chvilku tuhnout, vál, lžíci či vařečku, nůž a také papírové košíčky.

 

Sójové špalíčky

200 gramů sójových vloček, 100 gramů pšeničných klíčků, 60 gramů třtinového cukru, 40 gramů kakaa, trošku vanilky, 1-2 lžíce rumu, 1 dl vody

Cukr svaříme s vodou. Sójové vločky nameleme či rozmixujeme a přidáme do tekuté cukrové směsi. Povaříme do té doby, než se hmota začne odlepovat ode dna. Hmotu dáme na vál a po vychladnutí ji smícháme s obilnými klíčky. Hmotu rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme vanilku, do druhé kakao. Vyválíme obě hmoty na dvě placky, položíme na sebe a nožem nařežeme na proužky o tloušťce 1,5 až 2 centimetry a o délce cca 3 centimetry. Cukroví můžeme vložit do papírových košíčků, obalit v mletých mandlích.

 

Kokosovo-mandlové kuličky

100 oloupaných mandlí, 100 gramů strouhaného kokosu, 40 gramů medu, 50 gramů kokosového oleje

Mandle necháme namočené přes noc ve vodě. Poté je v mixéru se strouhaným kokosem rozmixujeme, přidáme, olej a med a mixujeme. Když vznikne hladká hmota, přendáme ji do misky a necháme v lednici ztuhnout. Z hmoty tvarujeme kuličky, které můžeme obalit ve strouhaném kokosu nebo je ihned pokládat do papírových košíčků.

 

Ořechové kuličky

200 gramů vlašských ořechů, 200 gramů měkkých datlí, 2 lžíce mandlového másla, 2 lžíce medu, sůl

Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte. Když vznikne hladká hmota, vytvořte z těsta kuličky, které můžete obalit v kokosu nebo je vložíte do papírových košíčků.

 

Dietní štědrovečerní večeře

Jak na dietní štědrovečerní večeři? Při štědrovečerní večeři platí jasné pravidlo: nepřejídat se. Udělejte raději menší porce a večeři o více chodech než obrovské přeplněné talíře.

 

Kapr s bramborovým salátem

Jestli máte rádi klasiku, kapra s bramborovým salátem, zkuste připravit pokrm lehce. Místo kapra v trojobalu, který může být nasáklý olejem, připravte lehkou grilovanou či pečenou variantu. I bramborový salát lze udělat lehce. Místo majonézy použijte bílý jogurt. Bílý jogurt pustí syrovátka, proto je vhodné nechat bílý jogurt před tím, než jej dáte do salátu, vykapat.

 

Recept na dietní rybí polévku

Rybí polévka je nízkokalorická, zdravá a můžete si ji dopřát, kolik budete chtít.

 

200 gramů kapra, 15 gramů margarínu, 60 gramů mrkve, 40 gramů cibule, 60 gramů petržele, 60 gramů celeru, sůl, pepř

Zeleninu nakrájejte, osmahněte na margarínu, zalijte vodou, přidejte kapra, osolte a uvařte do měkka. Část zeleniny vyndejte, rozmixujte polévku, vraťte zeleninu do hrnce a dochuťte další solí a pepřem. Jako ozdobu můžete využít krutony z celozrnného chleba.

 

Trochu jiná štědrovečerní večeře

Jestli nedáte dopustit na rybu jako hlavní chod, zkuste vyměnit kapra třeba za lososa nebo pečeného pstruha. Nemáte-li ryby rádi, můžete vyzkoušet staročeskou klasiku – vánočního Kubu.

 

Pravidelný pohyb

Cvičení se nevzdávejte ani přes vánoční svátky. Pravidelný pohyb je základem zdravé životosprávy. Jestli hledáte trenéra, který vám pomůže s úpravou jídelníčku a bude vám oporou k tomu, abyste se pravidelně hýbali a správně cvičili, víme, kde ho najdete. Vytvořte inzerát na Domelie.cz a najděte osobního fitness trenéra, který vám pomůže s udržením postavy nebo s hubnutím. Je to snazší, než jste si mysleli. Pravidelné cvičení s osobním trenérem a zdravá strava vám pomohou ke štíhlejší postavě.

 

Hledám osobního trenéra: Váš inzerát na Domelie.cz

Vložení inzerátu je snadné. Zdarma se registrujete na Domelie.cz, kde po registraci vytvoříte inzerát s požadavkem na osobního trenéra v místě vašeho bydliště. Do inzerátu napíšete představu o svém cvičebním plánu, vaše časové a finanční možnosti a trenéři z vašeho okolí se vám sami ozvou.

Domelie.cz nabízí prostor nejen pro zájemce o cvičení, ale také pro trenéry. Trenéři se zdarma zaregistrují, vyplní údaje o sobě, vytvoří si profil, a odpovídají na inzeráty lidí, kteří mají o cvičení zájem.

 

Členství na Domelie.cz

Co členstvím na Domelie.cz získáte?

Pomocník

  • Možnost reagovat na pracovní inzeráty
  • Neomezené kontaktování domácností a firem
  • Neomezené zveřejňování profilů
  • Notifikace o vyhovujících pracovních inzerátech
  • Notifikace o obdržených zprávách od domácností nebo firem
  • Možnost získat odznak profíka
  • Možnost žádat o hodnocení práce

Víte, že prémiové členství na jeden měsíc nestojí více než jedna káva nebo jeden lístek do kina? Prémiový člen dostane za minimální poplatek přednost a jeho profil bude vidět více než profily běžných členů.

 

Domácnost

  • Neomezené zveřejňování pracovních inzercí
  • Neomezené prohlížení profilů pomocníků
  • Profil Tvé společnosti v seznamu profilů
  • Notifikace o vyhovujících profilech pomocníků
  • Notifikace o vyhovujících inzerátech domácností
  • Notifikace o obdržených zprávách od pomocníků nebo o reakcích na inzerát
  • Notifikace o obdržených zprávách od domácností

Prémiové členství pro domácnosti vám odemkne hodnocení pomocníků a také můžete kontaktovat neomezený počet pomocníků. Podrobnější informace najdete v našem ceníku.

 

Přejeme vám krásné Vánoce.