Přeskočit na obsah

Už se blíží: 62 dnů volna pro vaše děti. Připravte jim skvělý program.

Květen se přehoupl do své závěrečné části, ve škole se pomalu začíná mluvit o zaokrouhlování známek a to je neklamný znak toho, že se blíží letní prázdniny. Pro mnoho rodičů těžké období, protože vymyslet dětem program na dva měsíce je skutečně fuška. Domelie však myslí dopředu, proto sepsala seznam skvělých aktivit pro vaše děti na dlouhé letní dny.

 1. Osvědčená klasika: letní tábor

Letní tábor dokáže komplikovanou situaci rodičů značně zjednodušit. O děti je postaráno až po dva týdny, v kolektivu vrstevníků a k tomu možnost se naučit něco nového? Porozhlédněte se již nyní po nabídkách letních táborů – čím dřív začnete, tím více možností máte na výběr. Vaše děti mohou strávit část léta na tanečním táboře, na ranči se zvířaty nebo sportovně – na plaveckém táboře. Zde najdete seznam skvělých dětských táborů různého zaměření, určitě si vyberete.

2. Prarodiče/rodina na venkově

Máte rodinu nebo rodiče žijící na venkově? Obzvlášť pokud žijete ve městě, pobyt dítěte na vesnici může být velmi příjemnou změnou. To samé však platí i pro rodiny na venkově – změna známého prostředí vašemu dítěti jen prospěje. Stačí se tedy dohodnout s prarodiči – návštěva vnoučat je jistě potěší. Anebo oslovte vaše příbuzné. Pokud mají děti v podobném věku jako je vaše dítě, dohodněte se na střídání. Pár dní může vaše dítě strávit se svými bratranci a sestřenicemi v jejich rodině a naopak. Skvělý způsob, jak utužit rodinné vztahy, co říkáte?

 3. Najděte ve skříni stan, přichází letní dobrodružství

Stan, spacák, baterka, příroda = neuvěřitelný zážitek pro vaše děti. A určitě i pro vás. Pro mnohé rodiny táboráky nejsou běžnou aktivitou, a to i přesto, že představují nádherné dobrodružství, kterým se vaše děti určitě budou chlubit spolužákům ve škole. Pokud si netroufáte strávit noc sami někde v lese, nastartujte auto a porozhlédněte se po zajímavých kempech v okolí.

4. Kdo řekl, že společenské hry se nemohou hrát i v létě?

Ačkoli bychom si to přáli, není každý ze 62 prázdninových dní slunečný a bez mráčku. Sem tam i sprchne a často jsou to i pořádné bouřky. Co v takové chvíli s dětmi? Tehdy přichází na řadu osvědčená klasika – společenské hry. Člověče, nezlob se už u vás doma nikoho nebere? Máme pro vás tipy na stovky skvělých hlavolamů a různých druhů her. Na stránce www.spolecenske-hry.cz/ najdete hry speciálně pro děti, ale i rodinné, na postřeh, strategické či kooperativní hry. My v Domelii máme vyzkoušené různé – Švábí salát, Dobble, Dixit, Bang. S mnohými si užijete spoustu zábavy, doporučujeme vyzkoušet.

 5. Vezměte děti na ryby – i bez výstroje

Pokud je u vás doma někdo rybářem, tento bod přeskočte. Pokud však s lovením ryb nemáte zkušenosti a vždy jste si to toužili vyzkoušet, čtěte dále. Dnes jsou běžně rozšířené farmy na chytání ryb – určitě několik najdete i ve vašem okolí. Princip je jednoduchý: za poplatek získáte místo na chytání spolu s potřebnou rybářskou výbavou. Potom už jen stačí čekat na úlovek. Rybaření s dětmi jistě přinese veselé zážitky, mimo jiné tím můžete vaše ratolesti naučit trpělivosti.

6. Prázdninový jazykový kurz pro starší děti

Chcete, aby váš teenager prázdniny využil naplno a hlavně smysluplně? Zajistěte mu prázdninový jazykový kurz. Na výběr jsou většinou dvou a třítýdenní pobyty, případně i celý měsíc. Pokud máte doma školáka staršího než 14 let, prázdninový jazykový kurz je pro něj to pravé. Stačí si jen vybrat zemi, místo, termín a goodbye, auf wiedersehen nebo au revoir!

 7. Pomocná ruka z třetí strany

Pokud během prázdnin vyčerpáte všechny z našich předcházejících tipů, zůstane vám poslední, sedmý. A sedmička prý přináší štěstí. V případě Domelie určitě! Na ni se totiž můžete kdykoli obrátit. Na jejím portále najdete za sebe spolehlivý záskok na volné dny vašich dětí, když si v práci nebudete moct vzít volno a nebudete je mít komu svěřit. Chůva pohlídá vaše ratolesti a určitě pro ně vymyslí zajímavý a zábavný program.

Máte jiný tip, radu, jaký program připravit dětem během letních prázdnin? Podělte se o ně s námi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *