Přeskočit na obsah

Umíte vyrobit oštěp? Víte, jak rozdělat oheň?

Zajímá vás, jak žili dinosauři? Letošní podzimní hrátky se ponesou ve znamení „cesty do pravěku“. Dětem i jejich rodičům a prarodičům nabídnou širokou škálu zábavných aktivit, díky nimž se ponoří do pradávné historie a zamíří až ke vzniku Země. Pravěkem bude provázet herec a moderátor Petr Vacek.

  • IV. ročník festivalu pro neposedné děti a znavené rodiče
  • letos s podtitulem BRÁNA DO PRAVĚKU
  • sobota 20. září 2014 od 11 do 19 hodin
  • Písecká brána a okolí, K Brusce 5, Praha 6

Podzimní hrátky jsou letos vymezeny tematicky. V rámci celorodinného „povyražení“ se vydáme hluboko do pravěku. Kromě představení Petra Vacka mohou návštěvníci sledovat vystoupení bubenického seskupení Recyklas a nebo se sami zapojit do rituálního bubnování.

Ratolesti bude možno svěřit do rukou zkušených umělců: s akademickým sochařem Jiřím Středou budou modelovat Věstonickou Venuši, s akademickou malířkou Evou Sýkorovou-Pekárkovou namalují svou představu Velkého třesku a vyrobí si vlastního trilobita. V Pravěké škole se děti seznámí s počátky písma a procvičí paměť logickými hrami.

Připravena je i soutěž Putování pravěkem a členové archeologického oddílu Mamuti naučí zájemce rozdělávat oheň, vyrábět pazourky, oštěpy, kyje nebo sekyrky. Rituální malování před lovem se pak týká všech, i znavených rodičů, kteří budou mít příležitost okusit legendární únětický burčák či stále oblíbenější pivo Ferdinand. K dispozici bude i dětský koutek s hlídáním.

Zveme všechny bez rozdílu věku!

Vstup na akci je zdarma.

www.podzimnihratky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *