Přeskočit na obsah

Tohle je 5 nejlepších knížek pro vaše děti

Jen se přiznejte, kdy naposledy jste byli tak začítaný, že jste se od knihy nevěděli odtrhnout? Kdy naposledy jste si četli spolu s dětmi? Že nestíháte? Smutný faktem dneška zůstává, že ačkoli jsou knihy nejčastějším dárkem a naše knihovny přeplněné k prasknutí, nemáme čas číst. Mnohem jednodušší je totiž zapnout televizor či počítač a nechat naši představivost odpočívat. Co ale naše děti? Rozvíjení představivosti je pro jejich vývoj nesmírně důležité a tento úkol nesmí nahrazovat média.
dieta marec mesiac knihy

Tráví vaše děti více času před obrazovkami TV, počítače, tabletu či smartphonu? Letošní březen – měsíc knihy, může hodně změnit! Představte svým dětem zázračný svět knížek, kde nic není nemožné. Seznamte je s odvážnými hrdiny, neuvěřitelnými příběhy a nechte je, ať si vytvářejí své vlastní. Že nevíte, jaká knížka by nejvíce pasovala vašemu prckovi? Domelie má pro vás skvělé tipy!

Berta a UFO (M. Adamec)
Berta je mrňavé brýlaté děvčátko, které je hodně samo. Proto se potěší, když ji při vybíjené zachrání míč mimozemského původu. Berta tak získává i nového zeleného kamaráda, který dokáže skutečné zázraky. Už jste někdy viděli ufofén, ufopsa či ufobublifuk? Vesmírné dobrodružství malého děvčátka Berty, které můžete znát z oblíbeného televizního večerníčku, nyní vycházejí v knižní podobě.

Lumír včelaří aneb Medový slabikář (A.F. Holasová)
V knížce poznáváme medvěda Lumíra a jeho babičku, kteří se pečlivě starají o své včelstva. Autorka v knize složila poklonu dědečků-včelaři téhož jména, zároveň se snaží jeho umění předávat dál. Děti, ale i jejich rodiče se v knížce naučí, jak kromě medu vzniká vosk či propolis. Kdoví, možná vás tato krásná knížka namotivuje k tomu, že si vaše rodinka zabezpečí svůj vlastní úl a včelstvo, o které se bude starat!

Chaloupka na vršku – nové příběhy (Š. Váchová)
Chcete vašim dětem přiblížit atmosféru života na vesnici? Příběhy se odehrávají před půldruhým stoletím, kdy se tři děti, polosiroty, museli věru otáčet. Začtěte se do poutavých zážitků Mařenky, Honzíka a Andulky, které jsou propojeny s cyklem roku a lidovými obyčeji. Autorka chce dnešním dětem ukázat, jak žili jejich vrstevníci v 19. století, jak se bavili a jakou neplechu tropili. Součástí knížky je i CD s písničkami.

Julinka z jedlé zahrádky (T. Václavková)
Hledáte knížku, která bude vaše děti vychovávat k ohleduplnému pěstitelstvu, ekologii nebo k zdravému životnímu stylu? Určitě sáhněte po knížce Julinka z jedlé zahrádky. Poznejte příběh Julinky, která se ráda hraje v okrasné zahradě svých rodičů, kde neustále prochází tatínkova sekačka na trávu. Co se však stane, když Julinka dostane od svých zvířecích kamarádů semínka a vysadí je úplně všude? Podaří se jí přesvědčit rodiče, aby sekačku odložili a nechali vyrůst její rostlinky? Jako bonus najdete v knížce i receptář bylinných lektvarů.

Jak velbloud potkal ťavu (M. Nerádová)
Slovenština je nám nejbližší ze všech cizích jazyků. I vy jste se pousmáli nad označením cizí jazyk? Pravdou ale zůstává, že zatímco dospělí nemají se slovenštinou téměř žádný problém, naše děti jsou na tom hůř. Děti našich sousedů zachraňuje množství filmů s českým dabingem, české děti se však se slovenštinou nesetkávají skoro vůbec. Knížka Jak velbloud potkal ťavu je obrázkový česko-slovenský slovník, který naučí českým a slovenským dětem navzájem si porozumět, a mít tak další jazyk k dobru. A to se počítá!

Zdroje:
http://www.nejlepsiknihydetem.cz/knihy-2014/42-aneta-frantiska-holasova-lumir-vcelari-aneb-medovy-slabikar
http://www.nejlepsiknihydetem.cz/knihy-2014/35-miroslav-adamec-berta-a-ufo
http://www.nejlepsiknihydetem.cz/knihy-2014/50-sarka-vachova-chaloupka-na-vrsku
http://www.nejlepsiknihydetem.cz/knihy-2014/49-tereza-vaclavkova-julinka-z-jedle-zahradky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *