Přeskočit na obsah

Tip na kvalitní dětskou zimní bundu

Zima se pomalu blíží a je nejvyšší čas vybavit naše dětičky teplým, nepromokavým a kvalitním oblečením. Zimní výbavu většinou vybírám dlouho a snažím se koupit to nejlepší. Jelikož zimu trávíme dost často na horách a letos, kdy malá měla tři roky a začneme s učením lyžování, budou hory ještě častějším místem našeho zimního pobytu.

bunda_domelie_cela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Už vloni jsem se snažila nakoupit teplé, ale ne moc naducané bundy a kombinézy. Pro děti, které jsou větší, už je třeba koupit takové svršky, ve kterých se bez problému budou moci pohybovat a nebudou jako sněhuláci.

Letos jsem narazila na, pro mě, novou značku Trollkids. Je to norská značka a dle jiných referencí skrývá kvalitu za rozumnou cenu. Pokud víte, kde nakupovat  🙂

Nechceme malé sněhuláky

Objednala jsem pro malou zimní lyžařskou bundu. Už když balík s bundou dorazil, byla jsem příjemně překvapená, malý balíček a v něm bunda a k tomu ještě zimní boty, ale o tom příště.

Tedy první požadavek splněn, žádná ohromná naducaná bunda, která díky své velikosti má evokovat teplou bundu. Ale už se nepočítá s tím, že by se děcko mělo pohodlně v bundě pohybovat, natož sportovat.

Bunda je lehoučká z příjemného materiálu, hned jsme ji vyzkoušeli a malá si ji oblékla na procházku, kde nás samozřejmě nestihnul sníh, ale déšť a opravdu než jsme dorazili domů, byla jsem já i partner na skrz mokrý a dítě bylo v suchu.

Malá, jak ji viděla, byla nadšená

Oblečená bunda pěkně sedí na těle, rukávy jsou zakončeny černými návleky na ruce a suchým zipem. Toto je skvělé, především na sníh, rukavice a tato ochrana je dokonalá, aby dítě bylo v teple a sníh se nedostal, tam kam nemá.

kapuce_bunda_domeliebunda_domelie_vnitrek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bunda je vybavena sněžným pásem a uvnitř je malá kapsa, třeba na mobil, spodek bundy můžete stáhnout dle potřeby.

Reflexní prvky jsou dnes již samozřejmostí, ale raději je zmiňuji, že i tuto nutnou „drobnost“ bunda má.

Jedinou pro mě menší nevýhodou je prostor u krku, kde je třeba myslet na to, že mikina s kapucí není pod tuto bundu vhodná. Tedy zapnout bundu až ke krku spolu s takovou mikinou nebude lehké a určitě nebude pro dítě příjemné. Ale na druhou stranu, je to lyžařská bunda a na lyže je třeba lyžařské vybavení J a to zapneme jednoduše a ochrana konce zipu zajistí, že krček poškrábaný nebude.

Pokud tedy mohu doporučit na lyže určitě a u nás budeme využívat i do školky, nejen kvůli tmavé barvě 🙂

Více informací a koupit můžete v eshopu www.prodeti.cz.

Příště: Výběr zimních bot

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *