Přeskočit na obsah

SOS tlačítko přivolá seniorům včasnou pomoc blízké osoby

SOS tlačítko přivolá seniorům včasnou pomoc blízké osoby - Blog - Domelie.cz

SOS tlačítko Senzoor Push bylo vyvinuto pro seniory, aby mohli snadno přivolat pomoc blízkých, pokud ji budou potřebovat. Včasným přivoláním pomoci v případě úrazu či infarktu je možné předejít komplikacím, doba rekonvalescence se může snížit, stejně jako se eliminuje pravděpodobnost trvalých následků.

Jak se Senzoor Push používá a pro koho je určeno

SOS tlačítko je primárně určeno pro seniory, kteří pomocí něj přivolají pomoc, pokud ji potřebují. Představuje snadné řešení pro osoby se zdravotními problémy. Díky zařízení získají jistotu, že pomoc v nouzové situaci snadno a rychle přivolají – stisknutím jednoho tlačítka. Pokud se senior dostane do úzkých (úraz, zdravotní obtíže, infarkt), zmáčkne tlačítko, které postupně kontaktuje již předem navolený seznam příjemců. Seznam příjemců si rodina sama.

Jak Senzoor Funguje - Blog - Domelie.cz

Co se stane po stisknutí tlačítka

Po stisknutí tlačítka se odešle zpráva osobě blízké, že majitel tlačítka potřebuje pomoc. Senior zároveň dostane potvrzení o odeslání této zprávy a to zavibrováním zařízení, zvukem i světelnou signalizací. Senzoor centrála přijme zprávu a rozešle ji na seznam příjemců. Příjemci mohou začít hned situaci řešit – zavolají seniorovi, navštíví jej, přivolají potřebnou pomoc. Centrála funguje 24/7 a nepotřebuje WiFi. První příjemce na seznamu dostane SMS a automatický telefonní hovor, který volá postupně na uvedené kontakty až do té doby, dokud hovor někdo nepřijme. Jestliže první příjemce hovor nepřijme, posílá centrála SMS a automatický telefonní hovor na další kontakt. Nakonec SMS informuje, kdo SOS hovor přijal. Kontakty a telefonní čísla lze snadno nastavit v aplikaci senior.senzoor.cz/.

Jak tlačítko vypadá a kde jej nosit

Senzoor Push je malá krabička s tlačítkem, kterou mohou senioři nosit na krku či na pásku jako hodinky na ruce. Tlačítko má roční výdrž baterie, která se nedobíjí. Lze ho tak mít stále u sebe, použití je snadné, bez brýlí.

Senzoor tlačítko - Blog - Domelie.cz

Stačí jej stisknout a je hotovo. Přijetí zprávy potvrdí třemi různými způsoby (zvuk, vibrace, dioda). Krabička má vlastní zabudovanou anténu, a díky technologií rádiových sítí je možné odesílat zprávy z procházky v přírodě i z domova. Použití je snadné a rychlé, pro seniory pohodlnější než mobilní telefon.

Kdy lze tlačítko využít

Ve všech krizových situacích, ve kterých bude potřebovat senior pomoc. Může uklouznout v koupelně či na náledí, upadnout na schodech a poranit se. Tlačítko je vhodné pro seniory po operaci, nemocné osoby, které by mohly v případě náhlých komplikací potřebovat neodkladnou lékařskou pomoc.

Jak použít Senzoor tlačítko - Blog - Domelie.cz

Kde mohu tlačítko pořídit

Tlačítko pro seniory lze objednat na www.senior.senzoor.cz nebo na telefonním čísle +420 722 904 173.