Přeskočit na obsah

Provoněný domov

Podzimní plískanice, sychravo, brzy tma. Většinu času trávíme doma, kde máme teplo a útulno. A jak si tento čas zpříjemnit a dokreslit?

Vůně domova

Každý byt, dům má svoji typickou vůni, kterou mu dávají jeho obyvatelé. Od vůně čistě vypraného prádla, vaření, po vůni sprchového šamponu nebo umyté podlahy. Vše nám dotváří atmosféru.

Atmosféra, kterou doma máme, může být dost často vytvářena právě vůní, která doma je. Někdy si tuto situaci ani neuvědomujeme, jelikož je to něco, co vnímá jen naše podvědomí.

Podporujme příjemné chvíle

A právě vůně, která nás obklopuje, nám může hned přidat na lepší náladě. Nemluvíme zde jen o romantických chvilkách při svíčkách, ale o běžném dennodenním životě. Potřebujeme nabít na pracovní schůzku? Provoňte byt energetickou vůní, která dodá dostatek síly. Chcete relaxovat? Vyberte si svěží vůni citrusů. Chcete si připomenout vůni dětství? Co vybrat vůni ovocnou, která nám připomene borůvky, les a babičku…

katalyticke_domelie

Nic není nemožné

O čem to mluvíme? O katalytických aroma lampách, celoroční provonění bez strachu, že něco shoří. Chytrý šperk Vašeho domova. Její historie sahá až do staré Francie 19.tého století. Kde zpočátku byla pomocníkem především v nemocnicích a márnicích. A proč vlastně zrovna právě tam?

Pro ty kdo ji ještě neznají. Tak katalytická lampa se skládá z kamínku, do jehož útrob vede knot, který přivádí ke kamínku ty opojné a rozmanité vůně, co známe my.

katalyticke_domelie2

Veškeré to kouzlo se odehrává právě v tom malém nenápadném kamínku, vytvořeného z  porézního keramického materiálu obaleného v platině a jiných drahých kovech. Spíše než kouzlo je to složitý fyzikální proces. Vše se uvede do chodu zapálením kamínku, který se takto nechá hořet celých pět minut. Poté se plamen sfoukne a kamínek do sebe začne nasávat okolní vzduch, jako přes filtr, poté ho čistý vypustí zpět, spolu s vůní. Kamínek dokáže zničit nečistoty, prachové roztoče a zárodky plísní ve vzduchu a to díky tomu, že i po sfouknutí plamene, kamínek zůstává zahřátý. Proto dříve katalytickou lampu používaly hlavně k dezinfekci vzduchu.

Katalytická lampa je vhodná pro alergiky, kterým usnadní život svým čištěním vzduchu. Perfektní je i na pohlcení nežádoucích pachů v domácnostech, dokáže pohltit pach od vaření, smažení, cigaretového kouře či hojného počtu domácích mazlíčků.

Chcete vůni zintenzivnit, pořiďte si vonný difuzér

Výhodou katalytických lamp i aroma difuzérů je jejich velká výdrž. Poprvé koupíme samotný výrobek, pak už jen dokupujeme vonné náplně dle nálady. Jedná se nejenom o vkusný a užitečný doplněk interiéru, ale zároveň o velmi elegantní a univerzální dárek, který se vám nikdy neomrzí.

S vůněmi které do nich nabízí firma Ashleigh & Burwood, prožijete pohádku tisíc a jedné noci pokaždé jinak.

Zdroj: www.alamaison.cz

difu_domelie2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *