Přeskočit na obsah

Nevíte si rady s opravou v bytě? Zavolejte hodinového manžela.

Blog post Cover CZ - Hodinový manžel - Domelie.cz

Znáte službu hodinový manžel? Můžete si ji představit jako opak pomocnice v domácnosti. Využijete ji, když budete potřebovat spravit drobnosti v bytě, na které si sami netroufnete. Řemeslník vám pomůže s montáží, připevněním poliček, pokládkou podlahy či vyvrtáním díry do dlaždiček.

Jaké služby hodinový manžel nabízí?

Hodinový manžel umí opravit vypínač, připevnit háčky do koupelny, zvládne vrtat do kachliček a obkladů, dokonce vám vymění i pneumatiky u auta. A to není všechno. Pomůže vám s kompletní realizací interiéru, montáží nábytku, polic, opraví obklady, těsnění, zapojí pračku nebo myčku. Záleží na tom, jakou službu poptáváte.

V KOSTCE: Můžete si objednat

– montáže a demontáž všeho druhu (kuchyně, nábytku…);
vrtání otvorů a zavěšení zrcadel, obrazů, poliček, sušáku;
– pomoc pro stěhování a přepravu nábytku;
– stavbu a pokladku dlaždiček, zdí, panelů, dřeva;
– truhlářské práce, zabroušení dveří;
– pomoc s vymalováním;
– servis a opravu elektrických spotřebičů;
– zámečnické služby;
– pomoc s předěláním alebo instalaci elektroinstalace a rozvodů;
– odvoz a likvidaci odpadů;
– čištění potrubí, bazénu, komínu, tepováni;
– vodoinstalaci
– všech prací kolem domu a záhrady

 

Jak z čeho vybírat?

Máte dvě možnosti. Buď si objednáte hodinového manžela prostřednictvím firmy, která se na daný typ práce specializuje, nebo najdete pomoc od soukromé fyzické osoby skrze inzerát. Každý způsob má své výhody i nevýhody.

blog_cz_kde_hledat hodinového manžela - domelie.cz

Specializovaná firma vám nabídne širší paletu služeb, protože zaměstnává více osob, které jsou v daném oboru kované. Soukromá fyzická osoba nabízí menší spektrum prací. Na straně druhé firma, u které si službu objednáte, bude s velkou pravděpodobností dražší než fyzická osoba. Záleží na tom, jaký typ práce poptáváte.

Kolik služba stojí?

Ceník hodinového manžela je pestrý a zahrnuje jak hodinovou sazbu, tak další příplatky, mezi které patří doprava, parkovné, příplatek za práci v nočních hodinách, příplatek za pohotovostní služby, příplatek za práci o víkendu, příplatek za vrtání do dlaždic nebo betonu a příplatek za nákup materiálu. Hodnota materiálu je účtována zvlášť. Služba to není levná, ale někdo se bez ní neobejde. Hodinová sazba se pohybuje mezi 250 Kč a 300 Kč za každou započatou hodinu, plus výše uvedené položky z ceníku.

kolik stojí hodinový manžel - domelie.cz

Cena se účtuje nejdříve za první celou hodinu, a následně se připočítává každá další započatá půlhodina. Téměř vždy počítejte s platbou za dopravu (mezi 150 Kč až 200 Kč, mimo město 8 Kč za km). Pokud nemáte doma potřebný materiál k opravě, hodinový manžel jej koupí, ale za poplatek (150 Kč za nákup).

Specifické úkony, například výměna vodovodní baterie umyvadla či dřezu, připojení myčky, připojení pračky, výměna kuchyňské desky včetně vyříznutí otvorů se účtuje zvlášť a nevztahuje se na ni hodinová sazba. Uvedené ceny platí pro rok 2018 a jsou pouze orientační. Mohou se mírně odlišovat firmu od firmy; hodinového manžela.

Jak vybrat správného hodinového manžela?

 

Hodinový manžel je v podstatě šikovný řemeslník, který vám pomůže s domácími opravami všeho druhu. Jenže sehnat kvalitního řemeslníka není vždy snadné. Hledáte hodinového manžela? Přečtěte si na něj reference a zajímejte se o jeho zkušenosti.

Pokud potřebujete pomoci s běžnou údržbou (vrtání, připevnění obrazu), nebudou reference tím nejdůležitějším, podle čeho se budete rozhodovat. Jakmile budete po hodinovém manželovi vyžadovat komplexnější služby v podobě pokládky podlahy, montáže kuchyně nebo opravy kachliček v koupelně, reference vám pomohou s výběrem vhodného řemeslníka.

 

PS: Víte, že na www.domelie.cz můžete nabídnout své služby jako hodinový manžel, a zároveň zde najdete šikovného řemeslníka, když se vám doma něco nečekaně pokazí?

– Najít hodinového manžela
– 
Pracovat jako hodinový manžel