Přeskočit na obsah

Objednejte si vánoční úklid včas. V Prosinci může být pozdě

Vánoční úklid - Domelie.cz

Chtěli byste si letos dopřát na Vánoce odpočinek a úklid přenechat úklidové firmě? Před Vánoci bývá beznadějně plno. V článku se dozvíte, na kolik vás vánoční úklid bytu přijde, kde seženete levnější variantu a co dělat, když si zapomenete včas rezervovat úklidovou společnost.

Co úklidové firmy nabízí

S úklidovými firmami se roztrhl pytel, zejména v Praze a v Brně. S dostatečným předstihem před vánočními svátky seženete úklid bez potíží, stačí si vybrat firmu ve vašem městě, která nabízí to, co potřebuje. Portfolio firem se příliš neliší a standardně se v nabídce objevuje běžný úklid domácností, mytí oken, žehlení, tepování koberců, sedaček, mytí kachliček v koupelně, čištění žaluzií. Jestliže máte specifický požadavek, který na internetu úklidová společnost přímo neuvádí, zkuste se na něm telefonicky domluvit. Možná, že vám vyjde vstříc.

Kolik stojí vánoční úklid od úklidové společnosti

Výsledná cena za vánoční úklid se skládá ze tří složek: hodinová sazba, respektive pevná cena za vybraný druh služby, cena za úklidové prostředky, cena za dopravu. Ceny na hodinu se pohybují od 200 Kč do 300 Kč. Záleží na městě či regionu, ve kterém budete vánoční úklid poptávat. Za pravidelný úklid si firmy účtují nižší hodinovou sazbu než za jednorázový. Některé úklidové společnosti mají stanovenou pevnou sazbu za tepování pohovky, můžete platit také za jeden metr čtvereční. Záleží vždy na tom, co firma stanoví. Cena za metr čtvereční se počítá při leštění parket, tepování koberců, mytí oken nebo čištění žaluzií. Cena za úklidové prostředky může být pevně daná vztaženo k hodinové sazbě, k rozsahu úklidu nebo k jeho charakteru. V Praze či v Brně se ceny za dopravu mohou pohybovat v řádu stokorun, v menších městech nemusíte dopravné hradit vůbec. Některé úklidové firmy požadují minimální počet hodin úklidu (minimální doba zakázky), které u vás doma paní uklízečka stráví. V opačném případě službu neposkytnou. Minimální doba zakázky bývá tři až čtyři hodiny, případně je fixně stanovena na 1000 Kč až 1200 Kč za úklid. Co si za peníze objednáte, je na vás (běžný úklid, tepování koberců, žehlení).

Proč si (ne)objednat úklidovku aneb klady a zápory, o kterých jste možná netušili

Velkou předností úklidové společnosti je:

  • Spolehlivost
  • Garance – paní uklízečka dorazí ve smluvený čas na smluvené místo.
  • Široké portfolio služeb od běžného úklidu až po tepování sedaček
  • Více personálu, lepší pokrytí služeb

Co by vás mohlo odradit

  • Vysoké ceny
  • Před Vánoci je nutné objednat úklid s předstihem, nejlépe v říjnu či do poloviny listopadu.

Jaké jsou možnosti, když úklidovou společnost nechcete?

Můžete zapátrat na internetu a využít služeb fyzických osob, které nabízí úklidy v domácnostech. Jedná se o nabídky na pravidelný úklid, jednorázový úklid (vánoční či generální). Využít můžete internetového portálu www.domelie.cz, který sdružuje paní na úklid, a na jednom místě najdete přesně to, co potřebujete. A nejen to. Na Domelie.cz můžete sami vánoční (či jiný) úklid také poptávat. Jednoduše vytvoříte inzerát, napíšete do něj své požadavky, hodinovou sazbu nebo mzdu za vykonanou práci, kterou paní uklízečka dostane, a je to. Na vánoční úklid se k vám dostaví paní z vašeho blízkého okolí.

 

Výhody úklidu přes Domelie.cz

Úklid bývá levnější než přes úklidovou společnost. Nemusí se objednávat týdny dopředu, ale stačí několik dní předem. Sami si určíte, kolik chcete zaplatit. Pokud se vám nechce hledat v jednotlivých nabídkách, můžete sami vytvořit inzerát, na který se vám budou paní uklízečky ozývat. Reference na osoby registrované na portálu Domelie.cz si můžete přečíst přímo u jejich portfolia služeb. Snadno poznáte, která paní uklízečka pracuje dobře. Objednání je jednoduché, rychlé a efektivní. Na Domelie.cz je vždy u profilu pomocnice v domácnosti uveden kalendář pracovní dostupnosti. Kalkulace ceny za úklid se stanoví na základě hodinové sazby, která se liší dle regionu, a paní uklízečky si ji určují samy. Není nutné počítat metry čtvereční a splnit minimální požadovanou hodnotu objednávky.

Co by vás mohlo odradit

Máte-li velmi specifický požadavek, může se stát, že neseženete paní uklízečku, která by vám mohla vyhovět ihned. Například, chcete-li vytepovat gauč, bude si muset paní uklízečka vypůjčit tepovací stroj a úklid by se mohl o několik dní posunout. Na stranu druhou se dá jistě na všem s velmi mírným předstihem domluvit a specifický požadavek by neměl být problém splnit.

 

Mohlo by se vám hodit

  • Budete-li objednávat vánoční úklid přes úklidovou společnost, náklady se mohou vyšplhat na 1500 Kč až 2000 Kč za úklid.
  • Rozhodnete-li se pro fyzickou osobu přes portál Domelie.cz a máte specifické požadavky, zkuste ji kontaktovat alespoň týden před plánovaným úklidem, aby se mohla dobře připravit.
  • Fyzická osoba uklidí domácnost zpravidla levněji než právnická osoba, úklidová společnost.
  • Chcete-li ušetřit, připravte paní uklízečce úklidové prostředky.
  • Tepování koberců a čalounění bývá velmi drahé, a pokud jej nechcete platit, můžete si tepovací stroj za pár stovek půjčit domů na víkend a pohovku vytepovat sami.
Štítky: