Přeskočit na obsah

Jak na montáž kuchyně a nábytku nejen z IKEA rychle, spolehlivě a levně?

Blog-IKEA-Kuchyna-Montaz Domelie.cz

Potřebujete smontovat velkou skříň, komodu nebo sháníte montáž kuchyně METOD z IKEA? V článku najdete tipy na kvalitní a levnou montáž a také orientační ceník montáží. Podívejte se, jak na montáž kuchyně a nábytku a vyberte si pro vás tu nejlepší.

Montáž svépomocí

Nejlevnějším řešením je smontovat si nábytek svépomocí. Jenže ne každý na montáž velké skříně stačí zcela sám. Montáž kuchyně bývá mnohdy oříšek i pro zkušené řemeslníky, a právě proto je vhodné využít k nasazení kuchyňských skřínek a linky profesionála. Ať už pořizujete kuchyň METOD z IKEA, kuchyňskou sestavu KNOXHULT, nebo jinou sektorovou kuchyň, bez zkušeností s montáží ji jen těžko zvládnete sestavit úplně sami.

 

Montážní služba IKEA

Objednáte-li kuchyň přímo v obchodním domě IKEA, můžete si společně s touto objednávkou domluvit také odvoz kuchyně a montáž. Montážní služba IKEA (Praha, Brno, Ostrava) může být dražší než ostatní možnosti montáží, a proto se zákazníci často poohlížení po jiných možnostech.

 

Externí firma

Nevyhovuje vám montáž kuchyní IKEA nabízená přímo v obchodním domě? Můžete si objednat kompletaci kuchyně od externí firmy. Existuje řada společností, které se na montáž nábytku a kuchyní IKEA specializují. Stačí vyplnit poptávkový formulář na webových stránkách vámi vybrané firmy, odeslat jej a už jen čekat na odpověď. Právě v tom může být kámen úrazu. Montážní firmy mají velmi často plno, na montáž větší kuchyně můžete dlouho čekat, montáž malé kuchyně nebo několika kusů nábytku nemusí být pro firmu zajímavá a ani se vám neozve. Zaměstnanci vás mohou kontaktovat ihned nebo se odpovědi nemusíte nikdy dočkat.

 

Hodinový manžel

Velmi dobrým řešením při montáži nábytku nebo kuchyně jsou služby hodinového manžela, který k vám domů přijede, smontuje nábytek, případně provede drobné úpravy v domácnosti, například připevní poličku, vymění světlo v koupelně nebo vymaluje stěnu v předsíni.

 

Domelie.cz

Efektivní způsob, jak sehnat montáž nábytku nebo kuchyně, je zadat inzerát na míru. Na www.domelie.cz můžete z pohodlí domova zadat poptávku na hodinového manžela nebo řemeslníka, který přijede k vám domů, když se vám to bude hodit, a smontuje nábytek nebo kuchyň. Jak na to? Vytvořte si profil, zaregistrujte se a zadejte poptávku. Do ní uvedete, o jakou službu máte zájem, lokalitu, rozsah práce a také cenu, kterou za službu chcete zaplatit. Hodinový manžel se vám sám ozve. Jestli nechcete ponechat nic náhodě, najděte si pomocníka sami. Podívejte se na profil hodinových manželů a řemeslníků, a vyberte si toho, který nejvíce odpovídá vašim požadavkům. Na Domelie.cz si vyberete domácího kutila již od 100 Kč na hodinu.

 

Srovnání cen montáží

Pokud zakoupíte rohovou kuchyň IKEA METOD o rozměrech 2,5 na 2,5 metru v celkové hodnotě 36 000 Kč bez spotřebičů, budou se ceny montáže od jednotlivých firem nebo subjektů odlišovat. Do naší kuchyně budeme montovat dřez s baterií, vestavnou myčku a troubu, varnou desku, digestoř, dvě světla, 5 metrů nástěnného panelu, 4 metry pracovní desky a budeme potřebovat jeden neviditelný spoj k vyhotovení rohové kuchyně.

 

IKEA MONTÁŽ

Orientační ceník montáží kuchyně Ikea Praha

Doprava montážního týmu: 900 Kč

Montáž 1 m horních skříněk: 750 Kč

Montáž 1 m dolních skříněk: 1350 Kč

Montáž 1 m pracovní desky: 520 Kč

Montáž 1 m nástěnného panelu: 520 Kč

Neviditelný spoj: 1000 Kč

Instalace vestavěného elektrického zařízení: 900 Kč

Instalace světel: 210 Kč

Instalace dřezu a baterie: 690 Kč

V našem případě by montáž pětimetrové rohové kuchyně vyšla na 21 790 Kč i s DPH.

 

Montáž kuchyně IKEA Praha (externí firma)

Orientační ceník montáží kuchyně pro Prahu

Doprava montážního týmu: 300 Kč

Montáž 1 m horních a dolních skříněk: 1490 Kč

Montáž 1 m pracovní desky: 290 Kč

Montáž 1 m nástěnného panelu: 290 Kč

Neviditelný spoj: 790 Kč

Instalace vestavěného elektrického zařízení: 450 Kč

Instalace světel: 150 Kč

Instalace dřezu a baterie: 450 Kč

V našem případě by montáž pětimetrové rohové kuchyně vyšla na 14 000 Kč i s DPH.

 

Montáž kuchyně IKEA Brno

  • Orientační ceník montáží kuchyně pro Brno
  • Doprava montážního týmu: 300 Kč
  • Montáž 1 m horních skříněk: 500 Kč
  • Montáž 1 m dolních skříněk: 800 Kč
  • Montáž 1 m pracovní desky: 300 Kč
  • Montáž 1 m nástěnného panelu: 300 Kč
  • Neviditelný spoj: 790 Kč
  • Instalace vestavěného elektrického zařízení: 400 Kč
  • Instalace světel: 200 Kč
  • Instalace dřezu a baterie: 490 Kč

V našem případě by montáž pětimetrové rohové kuchyně vyšla na 12 180 Kč i s DPH.

 

Hodinový manžel montáž kuchyně

Řemeslník si účtuje za práci 300 Kč až 400 Kč na hodinu bez DPH. K této sazbě vždy započítává cenu za dopravu, která se odlišuje dle lokality nebo podle toho, kam za vámi přijede. Dopravné může být 200 Kč i 400 Kč. Montáž námi vybrané kuchyně by jeden člověk dělal těžko (případně by trvala více pracovních dní), proto si hodinový manžel vezme pomocníka. Časová dotace pro montáž kuchyně je dva dny ve dvou lidech, tj. 32 hodin. Pokud by každý z hodinových manželů inkasoval taxu 300 Kč, stála by montáž kuchyně 9 600 Kč bez dopravy a bez DPH. Hodinový manžel často není plátcem DPH a montáž rohové kuchyně vyjde na 10 000 Kč i s dopravou (orientačně pro Prahu).

 

Zaregistrujte se na Domelie.cz a vyberte si pro vás toho nejlepšího pomocníka do domácnosti, hodinového manžela nebo levný úklid. Pomocníky můžete vybírat podle profilů a hodnocení nebo můžete vložit inzerát s konkrétními požadavky.