Přeskočit na obsah

Krásný a smysluplný projekt FOREWEAR

Díky všem změnám, které proběhnou na Domelii, chceme stále přinášet smysluplné služby a doplňovat je o lepší a lepší možnosti, ale i více začít podporovat a spolupracovat offline. Jak osobně, jako Domelie, tak prostřednictvím různých organizací…

Koncem prázdnin jsem oslovila slečny z projektu FOREWEAR. Projektu, který řeší problém starého, již nevyužívaného oblečení, které je možné ještě využít, lépe než jen, že zabírá prostor na spodku skříně.

Oblečení, které je díky projektu nasbírané, je probráno a část pomůže lidem v nouzi (např. klienti Sue Ryder a OS Borůvka) a ze zbytku se vyrábí v chráněných dílnách krásné i praktické funkčně-designové výrobky (obaly na mobily, tablet, zápisníky, atd.), které můžete mít i vy.

vyrobky_forewear

Tyto ekologické výrobky využívají také firmy jako obrandované dárky pro zaměstnance, partnery a stážisty.

Za Domelii připravujeme smysluplnou spolupráci, která může tento projekt jen a jen podpořit. Věřím, že s nápadem, jak to udělat, přijdeme brzo.

Zatím můžete nakupovat 🙂 Kde?

Impact Hub Praha, Drtinova 10 do samoobslužné poličky (pokud chcete nové výrobky, dejte nám předem vědět, že přijdete), dále do obchůdku Kuráž v Benediktské ulici 7, do obchůdku Koloběh, Dittrichova 9, Praha 2 anebo on-line na ZOOT Dobro.

Kdo za projektem stojí?

marketa_domelieMarkéta Borecká je iniciátorem projektu FOREWEAR, který před 5 lety vznikl z původní Výměny oblečení a po výhře v Social Impact Award prošel velkou změnou směrem od charity ke společensky prospěšnému podnikání. Markéta nenávidí plýtvání a nejvíc ji baví vymýšlet, jak 100% využít již použité věci a materiály.

zuzana_domelieZuzka Jurová vystudovala oděvní návrhářství a vždy měla k oblečení blízko. Zuzku projekt zaujal a společně s Markétou začala přemýšlet o tom, jak využívat staré oblečení, které končí na skládkách, a při tom se zároveň mohla motat stále kolem oblasti designu, která ji zajímá.

www.forewear.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *