Přeskočit na obsah

Každý svoji bábovku

Po vánočním cukroví už není ani památky a je nejvyšší čas opět něco upéci, alespoň k nedělnímu obědu. Klasické koláče a dorty jsou naší jistotou, ale co zkusit trochu menší dortík nebo bábovku. Ještě chvilku se držet toho malého cukroví a pomalu přecházet na větší.

babovka1Výhodou těchto menších forem je to, že se děti nebudou hádat, každý dostane svoji bábovku a bude klid 🙂

Objednala jsem si na eshopu krásnou formu na 4 mini bábovky.  Forma je od společnosti Nordic ware, která má v nabídce spousta jiných forem na pečení. Dlouho jsem vybírala, než jsem si vybrala, všechny formy vypadají úžasně.

Po doručení balíčku jsem byla mile překvapena hmotností a kvalitou formy, čekala jsem menší a lehčí materiál. Ale přišla forma, která už svoji hmotností vypovídá o kvalitě materiálu a člověk se nebojí, že se po prvním použití zničí, zlomí, prostě rozpadne.

Dle recenzí, které jsem si přečetla, je třeba dát si pozor při vymazávání formy, doporučuje se, sprej, který použijete při vymazávání formy. Na to jsem samozřejmě zapomněla a tak jsem formu pořádně vymazala a modlila se, aby bábovky po upečení vypadly. A to se i povedlo, tedy není třeba sprej, ale stačí pořádně vymazat, ale i přesto si sprej do budoucna pořídím.

No a zde je výsledek, co říkáte? 🙂 jablíčkové a banánové bábovky.

babovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *