Přeskočit na obsah

Chcete mít kvalitnější profil? Toto dokáže fotka v profilu

Domelie: Spravna profilova fotografie

Přivyděláváte si výpomocí v domácnosti a klienty si hledáte díky svému profilu na internetu? Dobrá fotka v profilu vám může zajistit zvýšený příjem.

Nabízíte pomoc s prácemi v domácnosti a příležitosti na práci dostáváte díky profilu na internetu? Pokud vás klienti kontaktují málo nebo vůbec, může být za tím fotografie ve vašem profilu. V nejnovějším průzkumu na portálu Domelie.cz jsme porovnávali profily úspěšných s těmi méně úspěšnými. A zjistili jsme, že jedním z hlavních důvodů, proč jsou některé profily více zobrazovány a kontaktovány rodinami, je právě profilová fotografie.

Profily s fotkou mají o téměř 50 % více prohlédnutí než profily bez fotky. To však není všechno – ty, kteří si do svého profilu nahráli fotku, rodiny kontaktují častěji. Pokud si vložíte do profilu fotku, šance, že vás rodiny osloví, vzroste o téměř 35 %. A to je slušné číslo na to, abyste svou úspěšnost touto jednoduchou změnou zvýšily i vy.

Pokud vám fotografie chybí, jednoznačně doporučujeme si ji do svého účtu v části „Osobní údaje“ nahrát. Fotografie se následně bude zobrazovat ve všech profilech, které máte na Domelii zveřejněny – zda jde o hlídání dětí, úklid, doučování nebo péči o seniory.

Problém však může nastat i tehdy, jestliže profilovou fotografii máte, ale nevyvolává tu správnou emoci. Aby vám fotka opravdu pomohla zvýšit zájem o vaše služby, inspirujte se těmito jednoduchými radami, jak má vypadat dobrá fotografie v profilu:

1. Buďte na fotce zřetelně viditelní

Postava z dálky či rozmazané fotografie neřeknou rodině hodně. Na fotografii by měla dominovat vaše tvář, ne postava. Při výběru proto hledejte fotky od ramen nahoru. Zvolte si fotografii, kde jste v přirozené póze – stojíte nebo sedíte. Dbejte také na to, aby fotka byla ostrá, rodina vás chce vidět zřetelně.

2. Skupinové fotografie jsou matoucí

Snažte se vyhnout fotografiím, na kterých jste s rodinou či kamarády, protože ty zájemce o vaši pomoc pouze zmatou. Nenechte je tipovat, která osoba na fotce jste vy. Lidé si zvyknou ostatní pamatovat zejména vizuálně, takže pokud klienta váš profil zaujme a z fotky bude zřejmá i vaše tvář, snadno si vás zapamatuje. Při výběru pomocníka z několika kandidátů mají lidé tendenci zapamatované lidi upřednostnit.

3. Selfie portréty vybírejte s rozvahou

Dobrá reprezentativní fotka nemusí vzniknout jen ve studiu u profesionála. Klidně si fotku můžete udělat i sami se svým mobilním telefonem. Myslete však na to, že Domelie slouží k hledání práce. Nezveřejňujte tedy ve svém profilu fotografie v pózách určených na seznamovací portály. Takové fotografie mohou rodinu spíše odradit, a to zejména v případě, že chcete opatrovat dítě.

4. Upravte sebe i okolní prostředí

Chcete se „prodat“, proto se postarejte, abyste vypadali dobře. Nemusíte se přehnaně líčit či oblékat, stačí být pěkně učesaná v slušném oblečení. Pyžamo nebo domácí tričko se totiž z fotky snadno odhalí. Také si vyberte dobré místo na fotografování. Nefoťte svůj odraz v zrcadle, v koupelně či v kuchyni. Postavte se raději před stěnu nebo jděte ven, do zahrady či do parku.

5. Vzbuďte fotkou pozitivní emoci

Jednoduchá rada k nezaplacení: Usmívejte se! Vždyť koho by upoutala fotka se zamračeným výrazem obličeje? Usmívejte se, snažte se, aby z fotografie vycházela pozitivní energie. Zvýšíte si tím své šance, že vzbudíte sympatie u rodiny, která na váš profil natrefí. Tehdy budete už jen krůček od toho, aby se vám ozvali se zájmem o vaše služby.

Vy svůj profil ještě nemáte? Vytvořte si profil pomocníka na hlídání dětí, doučování, úklid či péči o seniory a nezapomeňte na dobrou fotografii. Požádejte partnera, děti nebo kamarádku o vyfocení nebo si novou fotku do profilu udělejte sami. Držíme palce, abyste si díky ní na Domelii ještě více přivydělala.