Přeskočit na obsah

Co dělat s dětmi o letních prázdninách? Trénujte angličtinu

Co dělat s dětmi o letních prázdninách? Trénujte angličtinu - Blog - Domelie.cz

Dva měsíce prázdnin je dlouhá doba na odpočinek, relaxaci i pořádnou dovolenou. Co dělat s dětmi, když musíte být jako rodiče většinu času v práci, a zároveň chcete, aby si procvičily třeba angličtinu? Podívejte se na to, jaké máte možnosti.

Angličtina hrou i konverzace s rodilým mluvčím

Letní prázdniny jednoznačně patří relaxaci, cestování a trávení času s rodinou. Zdokonalování angličtiny se v posledních letech dostává do módy a ruku na srdce, jistě je tato dovednost potřeba. Jestli patříte k rodičům, kteří podporují děti v učení se cizích jazyků, bude se vám článek hodit. Zmapovali jsme pro vás, kolik stojí kurzy v jazykových školách, na táborech a také na kolik vás přijde soukromý učitel angličtiny, který bude docházet k vám domů.

Letní jazykové kurzy v jazykové škole pro děti

Jestli bydlíte ve větším městě, nebudete mít žádný problém sehnat letní kurz angličtiny pro děti v jazykové škole. Do jazykovky můžete dítě přihlásit před prázdninami i během letních prázdnin, pokud bude v kurzu místo. Dětské kurzy angličtiny trvají jeden týden (pět všedních dní) s intenzivní výukou. Týdenní intenzivní kurzy jsou určeny pro děti od 8 do 15 let (může se mírně odlišovat dle školy). Kurz trvá čtyři hodiny denně. Za pět dní v pražské letní jazykové škole zaplatíte 5500 Kč.

Letní intenzivní jazykové kurzy pro mládež

Další možností, kterou můžete svým ratolestem dopřát, jsou letní intenzivní jazykové kurzy pro mládež, které pořádají vybrané jazykové školy. Kurzy trvají celé léto a docházet na ně můžete čtyři dny v týdnu po třech hodinách, případně jinak podle rozvrhu školy. Kurzovné se platí po týdnu. Týdenní kurz (4 x 180 minut týdně) vyjde na přibližně 3500 Kč v Praze. Kurzy jsou koncipovány pro středoškoláky.

Letní příměstské tábory s výukou angličtiny

Příměstské tábory s výukou anglického jazyka jsou určeny pro děti od 7 do 15 let. Každá jazyková škola, která tábory pořádá, si je přizpůsobí dle svého. V zásadě bývají děti rozděleny do dvou věkových skupin, ve kterých procvičují komunikaci v angličtině. Tábory se platí po jednom týdnu a dítě do zařízení dochází na celý den, od 9 do 17 hodin, respektive od 8 do 16 hodin (liší se podle jednotlivých jazykových škol). Cena za týdenní letní příměstský tábor s výukou anglického jazyka se pohybuje okolo 8000 Kč (v Praze). V ceně je také zahrnuto stravování a pití. Příměstské letní tábory bývají otevřeny ve větších městech, ale samozřejmě vždy záleží na provozovateli jazykového kurzu. Možná, že i v menším městě objevíte skvělý příměstský tábor s výukou angličtiny.

Anglický tábor v České republice

V České republice se pořádá velké množství tematicky zaměřených letních táborů pro děti. Mezi ně patří i anglický tábor, který se specializuje na výuku anglického jazyka formou konverzace. Každý pořadatel tábora si určuje podmínky na uchazeče sám. Děti mohou být rozděleny do skupin podle jazykových znalostí nebo podle věku. Tábory trvají jeden týden a ceny začínají na 4 tisících korun. Cena se liší u různých pořadatelů. Záleží na tom, od jaké instituce si tábor vyberete. Děti pobývají týden v chatkách, v ceně je také jídlo.

Výuka anglického jazyka v zahraničí

Teenageři, studenti středních škol, mohou využít zahraniční tábor, respektive kurz anglického jazyka v zahraničí. Jazykové kurzy v zahraničí jsou oblíbenou letní destinací pro studenty, kteří se chtějí zdokonalit v angličtině z různých důvodů – aby se dostali na vysokou školu, našli si po ukončení střední školy lepší zaměstnání nebo brigádu. Jazykové kurzy v zahraničí nabízí skvělé zkušenosti, rozhled a také student pozná řadu nových přátel. Kurzy se pořádají nejen ve Velké Británii, ale oblíbenou destinací je také Malta. Movitější rodiče mohou vybírat jazykové kurzy v USA i v Austrálii. Ceny jsou velmi různé, stejně jako délka pobytu. Student může být na jazykovém kurzu celé léto, nebo jenom měsíc. Ceny začínají na 10 000 Kč za týden, ale mohou se vyšplhat až na desetitisíce korun.

Výuka angličtiny doma i s hlídáním dítěte

Někteří rodiče využívají soukromou výuku anglického jazyka, která je spojena s hlídáním dítěte. Na výběr máte dvě možnosti. Tou první je zaplatit si aupair, která u vás může bydlet, a bude se malým dětem naplno věnovat. Aupair může být rodilá mluvčí, studentka anglického jazyka, žena nebo muž, kteří budou děti hlídat, a zároveň s nimi konverzovat v angličtině. Druhou možností je klasické doučování angličtiny přes léto. Učitelé anglického jazyka jsou přes letní měsíce méně vytížení, a tedy mohou poskytovat konverzace i v dopoledních a odpoledních hodinách.

Kde sehnat aupair nebo skvělého lektora angličtiny?

Na Domelie.cz najdete lektora i aupair. Na internetový portál můžete jako domácnost vložit inzerát, ve kterém uvedete, koho na výuku anglického jazyka hledáte a ve kterém čase by k vám měl učitel docházet. Lektoři se vám sami ozvou. Společně se na výuce domluvíte. Můžete také vyhledávat v profilech lektorů, kteří mají na Domelie.cz založený a vyplněný účet. Profily obsahují zkušenosti, hodnocení vyučujících a také kalendář, kdy mají volno. Hodinové sazby se pohybují okolo 150 Kč až 300 Kč. Záleží vždy na učiteli, za kolik je ochoten žáky připravovat. Vyberte si svého lektora ještě dnes na Domelie.cz.