Přeskočit na obsah

Perfektní dárek pro malé badatele? Kvalitní mikroskop!

  • od

Chcete-li svému potomku věnovat pod stromečkem dárek, který jej bude bavit a zároveň vzdělávat, začněte uvažovat o mikroskopu. Na následujících řádcích se podíváme, dle jakých kritérií ho vybrat.

mikroskopJak vybrat vhodný mikroskop?

Děti se s mikroskopy setkají ve školních lavicích, doma si ovšem svůj „výzkum“ mohou samy organizovat. Proto je taková činnosti rozhodně zabaví. Kluci a holky jsou bytosti zvídavé a navíc se jim možnost objevovat svět nově jen tak nenabídne.  V každém případě si můžete prohlédnout nabídku mikroskopů, abyste byla v obraze. Na co se ale při nákupu soustředit?

  • Typ mikroskopu: v současné době je v této oblasti k dispozici více variant. Existují tak biologické mikroskopy umožňující sledovat zvětšené preparáty s úchvatnou ostrostí, dále stereomikroskopy, s nimiž lze pozorovat vzorky trojrozměrně anebo moderní digitální mikroskopy se zabudovanou kamerou. Ty však nejsou nejvhodnější pro menší děti.
  • Materiál a osvětlení: i když je určen pro děti, musí být mikroskop kvalitní. Proto Vám doporučujeme pořídit tento optický přístroj s kovovým, nikoli plastovým tělem a s kvalitní optikou, jež je zárukou, že děti bude práce s mikroskopem dlouho bavit.
  • Pořizovací cena: jak už jsme naznačili, rozhodně není dobré kupovat ultralevné výrobky, které obvykle dlouho nevydrží a bývají poměrně nekvalitní. Na druhou stranu nemusíte obětovat tisíce a tisíce korun. Stačí nalézt dobrého prodejce. Vyzkoušejte např. internetový obchod Infoto.cz a pořiďte svému potomku báječný dárek k Vánocům levně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *