Přeskočit na obsah

5 důvodů, proč koupit nábytek z umělého ratanu

Umělý ratan je jako materiál pro zahradní nábytek v posledních letech neustále oblíbenější. To má samozřejmě svá opodstatnění. Jaké jsou tedy konkrétní důvody skutečnosti, že si sedací a jídelní soupravy z ratanu pořizuje čím dále více lidí?

teak_domelieRatanový nábytek je praktický i esteticky zajímavý

V letních měsících se majitelé zahrad bez nábytku zcela určitě neobejdou, neboť pak mohou stolovat s rodinou i osamoceně lenošit přímo pod širým nebem. Nabídka nábytku z umělého ratanu je dnes navíc skutečně pestrá, stačí se podívat na Teak-shop.cz. Proč o něm tedy uvažovat?

  • 1. Pevnost a stabilita. To jsou u nábytku velmi důležité vlastnosti a hliníková konstrukce je zárukou špičkové kvality. A kdo by nehledal špičkový zahradní nábytek?
  • 2. Odolnost proti vlivům prostředí. Zahradní nábytek musí odolat jak dešťovým kapkám a chladu, tak spalujícím slunečním paprskům. U nábytku z umělého ratanu je to samozřejmostí, přesto byste jej neměli vystavovat teplotám pod 0 °C a nad 40 °C.
  • 3. Dlouhá životnost. S výše zmíněnými faktory je nedílně spojena i dlouhá životnost jídelních a sedacích souprav z umělého ratanu, což není na škodu. Proč měnit něco, co zůstává ve stoprocentním stavu?
  • 3. Pořizovací ceny. Mohlo by se zdát, že při nákupu budete muset sáhnout hlouběji do peněženky. Nebudeme zastírat, že umělý ratan nepatří k nejlevnějším, ale rozhodně ani k nejdražším. Navíc si lze pořídit zahradní nábytek ve výprodeji a ušetřit.
  • 4. Snadná údržba. Ratanový nábytek je možné pouze jednou za čas omýt teplou mýdlovou vodou, takže se nemusíte obávat, že tím ztratíte mnoho času a sil.  
  • 5. Nádherný vzhled. Zaměřme se i na estetickou stránku. Díky překrásnému vzezření, totiž budou jídelní a sedací soupravy z umělého ratanu nejen nepřehlédnutelnou dominantou Vaší zahrady, ale lze je používat rovněž v interiéru!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *