Přeskočit na obsah

10 tipů, jak pečovat o své tělo a pokožku v teplých letních měsících

  • od
10 tipů, jak pečovat o své tělo a pokožku v teplých letních měsících - Blog - Domelie.cz

Léto je v plném proudu a vy přemýšlíte, jak zkrášlit svou pleť, uvolnit tělo a celkově o sebe více pečovat? Připravili jsme pro vás 10 tipů, jak pečovat o své tělo svému tělo a pokožku v teplých letních měsících.

Tip č. 1: Dostatečně pijte

Jestli nemáte vůbec čas na to, abyste se o svou pleť denně starali, abyste chodili do posilovny a pravidelně cvičili, něco pro své tělo přece jen můžete udělat. A nebude vás to vůbec nic stát. Zvyšte příjem tekutin. V létě byte měli vypít minimálně dva a půl, raději tři, litry vody.

Tip č. 2: Hydratujte pokožku

Jak hydratovat pleť? K hydrataci pleti se používá lehké sérum. Nanášejte jej na pleť každý den, i pod makeup. Můžete použít také pleťové masky, které pleti dodají potřebné živiny, vyčistí jí a dopřejí ji skvělý proces regenerace. Obličej pravidelně masírujte, aplikujte na něj krémy, pečujte o něj. Večer můžete pod krém nanést hydratační ampulku z kyseliny hyaluronové. Ta váže vodu v pokožce.

Tip č. 3: Mazat byste se měli i na cestu do práce

Není tajemstvím, že byste měli v létě používat opalovací krémy a měli byste se mazat, i když jdete ven jenom na chvilku. Opalovací krémy používejte také na obličej a na dekolt. Prevencí, používáním opalovacího krému, zamezíte možnému vzniku nehezkých skvrn na obličeji i krku. Na obličej byste měli používat speciální krém tomu určený. Zakoupíte ho například v lékárnách, ve vybraných drogeriích, v obchodech s BIO kosmetikou.

Tip č. 4: Opalujte se střídmě

Každý z nás by chtěl být krásně opálený, ale je to vůbec zdravé? Opalujte se s rozmyslem, používejte krémy s vyšším UV faktorem, dejte pozor na oči. Pokožka kolem očí je citlivá. Ochrana před UV zářením je důležitá nejen z důvodu zamezení vzniku pigmentových skvrn, ale také jako prevence před výskytem melanomu.

Tip č. 5: Pečujte o své rty

I o rty byste měli v létě pečovat. Kupte si jelení lůj s UV faktorem a pravidelně si rty natírejte. Rty rychle vysychají, praskají a je potřeba o ně speciálně pečovat. Neobsahují totiž mazové žlázy a jsou náchylné na popraskání při změně počasí, ať je léto nebo zima.

Tip č. 6: Vyzkoušejte kokosový peeling

Na léto se perfektně hodí kokosový peeling, který zjemní pleť. Peeling šetrně odstraní suché pleťové buňky, po aplikaci bude pokožka jemná, hebká a vláčná. Zároveň pokožku vyživí a prokrví.

Tip č. 7: Dopřejte si masáž

Hýčkejte se. V létě si můžete dopřát příjemnou masáž, například kokosovým olejem, který je velmi příjemný, krásně voní a pokožka po masáži bude hebká, vláčná a vyživená. Kokosový olej se hodí na citlivou i atopickou pokožku. Vybrat si tu pravou masáž je docela umění, protože každému z nás vyhovuje něco jiného. Na čem tedy záleží? Podstatné je, jak se cítíme, jaké máme rádi oleje, vůně a styl masáže. V masérském salonu vám jistě poradí a doporučí vám pro vás tu nejvhodnější masáž.

Tip č. 8: Jak bojovat s celulitidou

Celulitida je strašákem žen i mužů. Jestli se právě chystáte do plavek a trápí vás pomerančová kůže, není nikdy pozdě začít s ní něco dělat. Věděli jste, že správným a pravidelným masírováním pokožky v problematických partiích se postupně můžete celulitidy zbavit? Pomerančová kůže vzniká z důvodu nahromadění škodlivin v těle. Poruší se kolagenní vlákna a jejich narušení způsobí porušení pružnosti kůže a ztrátu kvality kůže. Celulitidu můžete vyjma masírování postiženého místa upravit také změnou skladby jídelníčku. Měli byste odstranit éčka, dochucovadla, omezit příjem cukru a soli. Ty organizmus zpomalují a zavodňují. Z jídelníčku by měl zmizet alkohol, káva, tuky a výrobky z bílé mouky. Dejte si raději tvaroh, vejce, ovoce a zeleninu. Ty podpoří tvorbu kolagenu a pomáhají zpevnit buňky. Měli byste přidat pohyb – běh, chůzi, plavání, cvičení. Pravidelný pitný režim je samozřejmostí.

Tip č. 9: Chcete více cvičit? Najděte si trenéra

Jestli se chystáte pravidelně a více cvičit, abyste vypadali dobře, najměte si osobního trenéra. Na portále Domelie.cz najdete osobního trenéra z okolí vašeho bydliště. Na ceně za lekci se s ním jistě dobře domluvíte. Takový způsob spolupráce vás vyjde výrazně levněji než si platit trenéra ve fitness centru. Jestli jste trenér, můžete si na Domelie.cz založit profil, do kterého uvedete své pracovní zkušenosti. Zájemci vás mohou kontaktovat sami. Pokud nechcete čekat na to, až vám někdo napíše, podívejte se na vložené inzeráty z oblasti zdraví a krásy. Jestli vás nějaký inzerát zaujal, neváhejte na něj odpovědět.

Tip č. 10: Užijte si levnou kosmetiku i masáž

Rádi byste se nechali hýčkat, ale služby kosmetického salonu si nemůžete dovolit? Nejste sami. Právě proto jsme na Domelie.cz vytvořili speciální kategorii z oblasti zdraví a krásy, ve které najdete kosmetičku, kadeřnici, maséra či masérku z místa vašeho bydliště. Sousedská výpomoc není drahá. Paní kosmetička ušetří náklady za cestování, stejně jako šetří čas strávený v MHD, a čas jsou peníze pro obě strany. Jestli chcete příjemnou masáž, pravidelnou péči o pleť nebo o nehty, vložte inzerát na Domelie.cz do oblasti zdraví a krásy. Můžete také procházet profily a napsat dané masérce nebo kosmetičce, která vás zaujme svými zkušenostmi.

 

Pečujte o sebe ještě dnes a najděte si vhodnou péči o své tělo.